Mobirise

Energiesturing: overtollige solar en wind energie opslaan voor later gebruik.

Vastgoed uitrusten met software waarmee een huishouden automatisch 30% CO2-uitstoot bespaart. Dat klinkt als een no-brainer. En dat is het ook, wat ons betreft.
Met Power Diversion haalt een woning veel meer uit gebouwgebonden installaties en flexibele energietarieven. De drijvende kracht is een geavanceerd algoritme dat altijd op de juiste momenten de energiestromen naar de beste bestemmingen stuurt door rekening te houden met de omstandigheden en de energieprijs.
De technologie is op zijn sterkst in combinatie met opslag van energie in thermische en elektrische batterijen op woning- en wijkniveau. Het resultaat: maximaal gebruik van de eigen opgewekte energie, minimaal gebruik van het hoofdnet.

Wat maakt Power Diversion zo goed?

Doordachte vermogenssturing. De software stuurt vermogen naar de gunstigste bestemming. Het doordachte algoritme houdt rekening met omstandigheden binnen en buiten de woning, maar ook met de energieprijs en voorkeuren van de bewoner.

Automatische optimalisatie. Strategische sturing van energie naar waar deze het beste gebruikt kan worden, altijd op het juiste moment. Zo krijgt overschot een nuttige bestemming voor later gebruik en wordt het hoofdnet alleen bij een lucratief tarief ingeschakeld. Zonder dat de bewoner maar iets hoeft te doen, koerst een woning met Power Diversion op de meest gunstige energiehuishouding af.

Voorbereid op de toekomst. Vastgoed dat is uitgerust met deze technologie loopt alvast voor op toekomstige kwesties als overbelasting van het hoofdnet en eventueel wegvallen van de salderingsregeling. Power Diversion gaat uit van maximale zelfconsumptie van energie.

Prijswinnende technologie: succes wordt opgemerkt

De kracht van onze technologie wordt opgemerkt als oplossing tegen congestie op het stroomnet: O-Nexus is uitgeroepen tot één van de winnaars van de Boost The Grid Challenge 2023!

We voorzien nu conceptwoningen van de Zeeuwse woningcorporatie Zeeuwland van onze innovatieve EnergieSturing. Deze woningen profiteren optimaal van dynamische energietarieven (EPEX), terwijl opgewekte energie maximaal wordt benut met behulp van elektrische en thermische batterijen.

https://getunlocked.nl/en/challenges/boost-the-grid-challenge/

Mobirise Website Builder
Mobirise Website Builder
Mobirise Website Builder
Mobirise Website Builder
Mobirise Website Builder
Mobirise Website Builder
Mobirise Website Builder
Mobirise Website Builder
Contact us